Al fatihah, “Besarnya pngorbanan barisan hadapan negara kita” (2Gmbr)

Sungai Petani: Jurur4wat yang menjadi penerima sunt1kan v4ksin Covid-19 pada 12 Mac lalu, disahkan men1nggal dun1a akibat ser4ngan j4ntung.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, wanita berusia 45 tahun itu men1nggal dunia di rumahnya di Bandar Seri Astana di sini, semalam.

Katanya, wanita itu yang berkhidmat hampir 20 tahun juga mempunyai rekod penyakit d4rah tinggi dan pihaknya dimaklumkan kematian itu oleh seorang pegawai perubatan pada jam 2.45 pagi.

Temubual dengan suami wanita itu memaklumkan, isterinya bertugas di wad unit rawatan intensif neonatal (N1CU) Hospital Pulau Pinang dan dia menerima suntikan vaksin C0V1D19 di tempat kerja pada 12 Mac lalu.

Dia juga ada mengadu lenguh badan sehingga Selasa lalu, masih mengadu sakit di seluruh b4dan dan ses4k naf4s, katanya dalam kenyataan hari ini.

Adzli berkata, pada malam kejadian, jurur4wat terbabit memberitahu kepada suaminya dia mahu berehat dan masuk ke bilik tidur pada 11.30 malam.

Namun pada jam 2 pagi, ketika suami masuk ke bilik dan cuba mengejutk4n isterinya, tiada sebarang tindak balas dari wanita berkenaan.

Pemeriksaan pada nadi wanita itu juga mendapati tiada denyut4n dan suaminya menghubungi pihak Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini, katanya yang memberitahu pemeriksaan pasukan perubatan mengesahkan wanita itu sudah men1ngal dun1a.

Menurutnya, pemeriksaan di lokasi kejadian tidak menemui unsvr jen4yah dan mayat dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk tindakan lanjut.Al fatihah.