Aku Rider Grab hgga akhir hayat, ” Kcundang dijalan ketika mencari rezeki ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Inilah pengorb4nan seorang penghantar makanan ” Grab Food” kerja ini dijadikan kerjaya didalam saat negara kita dilanda pandemik demi sesuap nasi, namun tidak disangka ini pengakhirannya dijalan ketika berkerja.

MalaysiaGazette melaporkan seorang penghantar makanan m4ut selepas motosikal yang ditunggangnya merempvh bahagian belakang sebuah lori dalam satu kejadian di Jalan Sungai Buloh Kuala Selangor hala Sungai Bulohsemalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2.31 petang itu, mangsa, Mohd Zaharin Zulkefly, 37, yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC135 men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Menurut jurucakap trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya, ketika kejadian, pemandu lori jenis Isuzu yang dipandu seorang lelaki berusia 46 tahun sedang memberhentikan kenderaannya di lorong kecemasan kerana mengalami kerosakan.

Secara tiba-tiba m4ngsa yang datang dari arah belakang lorong sama dipercayai telah mel4nggar bahagian belakang lori itu, katanya dalam satu kenyataan.

Jurucakap itu berkata, proses bedah siasat akan dijalankan di Pusat Perubatan Universiti Malaya selepas keputusan saringan C0V1D19 diperolehi.

Tambahnya lagi, saksi kejadian diminta tampil bagi membantu siasatan berhubung kem4langan m4ut tersebut.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga arw4h Mohd Zaharin tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h dijemput ilahi disaat mencari rezeki.Al fatihah.