Ajaalmu ketika mncari rzeki buat kluarga, istri kini mgndung ank ke4!

Kluang : Apa yang berlaku sungguh memilukan kegigihan seorang suami yang berkerja mencari rezeki sebagai penghantar makanan (Food Panda) men1nggal dunia kerana terlibat kem4langan dil4nggar lari malam tadi.

M4ngsa merupakan ayah kepada 3 cahaya mata yang masih kecil disahkan men1nggal dunia setelah cedera p4rah dil4nggar oleh kenderaan yang belum dikenal pasti.

Mengikut ibu saudara arw4h isteri anak saudaranya itu kini sedang meng4ndung anak ke-4 mereka.

Sinar Harian melaporlan seorang penghantar makanan Foodpanda m4ut dil4nggar lari di Kilometer 88.3 Lebuhraya Utara Selatan, Yong Peng, arah selatan dekat sini malam tadi.

Dalam kejadian jam 8.57 malam, Muhamad Faiz Kamis, 30, yang menunggang motosikal jenis Yamaha LC135 p4rah selepas dipercayai dil4nggar kenderaan lain.

Seramai tujuh anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Yong Peng dengan bantuan sebuah jentera Light Fire Rescue Team (LFRT) serta sebuah Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) dikejarkan ke tempat kejadian.

Ketua Operasinya, Penguasa Bomba Kanan II Ahmad Rafidi Ramli berkata, sejurus tiba pihak bomba mendapati m4ngsa dan motosikalnya berada di tepi lebuh raya berkenaan.

M4ngsa disahkan sudah men1nggal dunia semasa pemeriksaan dilakukan oleh pegawai perubatan yang hadir ke lokasi, M4ngsa kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

M4ngsa dil4nggar lari oleh kenderaan yang tidak dapat dikenal pasti. Operasi tamat pada jam 9.54 malam, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Semoga isteri ini tabah apa yang berlaku sungguh menyedihkan dia kini kehilangan suami tersayang dan 3 anaknya pula sudah kehilangan papa tersayang.

Moga rohnya tenang disana bersama insan insan yang diredhai yang maha esa, moga pelaku berjaya dikesan dan permergian tr4gis arwah mendapat pembelaan. Al fatihah.