Ajaal wrga emaas otw pulaang brtugas dijmput ilaahi (4Gmbr)

Batu Pahat : Perjalanan seorang warga emas dan juga pengawal kesel4matan ber4khir dengan tr4gedi apabila dia meninggal dunia setelah terlibat kem4langan.

Seb4k dan pilu apa yang berlaku bila motosikal h4ngus terb4kar dan dia terbvjur dijalan akibat terc4mpak impak rempvhan lori terbabit.

Akhbar melaporkan seorang warga emas m4ut selepas motosikal ditunggangnya terlibat kem4langan akibat dirempvh lori ketika berada di Kilometer 78.1 (U) Lebuh Raya Utara Selatan, Ayer Hitam- Yong Peng, di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5 petang itu, m4ngsa, Ahmad Yusof Kartow, 61, mengalami keceder4an dan disahkan m4ut di lokasi kejadian.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, kem4langan berlaku apabila m4ngsa yang menunggang motosikal jenis Demak dirempvh dari belakang oleh sebuah lori jenis Nissan yang dipandu lelaki berusia 55 tahun.

Kedua-dua kenderaan itu sedang dalam perjalanan dari arah Johor Bharu menghala ke Kuala Lumpur.

Ketika di tempat kejadian, sebuah lori mel4nggar motosikal m4ngsa dari belakang sekaligus menyebabkan mangsa cedera dan maut di tempat kejadian,katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

M4yat m4ngsa dihantar Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) Batu Pahat untuk bed4h sias4tan dan usaha mengesan waris si m4ti masih dijalankan.

Beliau berkata, sesiapa yang mengenali m4ngsa diminta menghubungi pegawai penyiasat, Inspektor Salmiah Mohamed di talian 07 4327704.

Semoga keluarga arw4h tabah didalam usia dia masih lagi g4gah berkerja sebak melihat j4sad terbujur ditepi jalan semoga r0hnya dicucuri rahmat. Al fatihah.