Ajaal pnyanyi dngdut jelitaa Chacha Sherly, mninggal lps k0ma(5gmbr)

Jakarta : Penyanyi dangdut Indonesia, Chacha Sherly, 29, men1nggal dunia semalam selepas terbabit dalam kem4langan jalan raya, kelmarin.

Berita itu disahkan pengurusnya, Chorus Okky yang jelas sangat sedih dengan pemergian penyanyi kendaliannya itu.

Cita Citata rela datang ke Sidoarjo untuk hadir di pemakaman Chacha Sherly, Mengenakan pakaian serba hitam, Cita Citata terlihat bersedih saat harus melepas kepergian sang sahabat baiknya itu.

Yuselly Ahus Stevy atau dikenal dengan nama Chacha Sherly meninggal dunia akibat kecelakaan beruntun di jalan tol yang terjadi pada Senin (4/01/2021).

Apa yang menimpa mantan personel Trio Macan itu menjadi pengingat kepada kita semua untuk berhati-hati saat mengemudi, terutama di jalan tol. Dilansir dari laman Nationwide, ini dia tips berkendara aman saat mengemudi yang perlu Anda tahu – Khabar Indonesia.

Menurut laporan, kem4langan itu berlaku di Kilometer 428 berhampiran Tol Semarang Solo, di sini, kelmarin.

Bekas anggota kumpulan terkenal Trio Macan itu menghembuskan n4fas terakhir keesokannya selepas k0ma akibat kem4langan itu.

Ketika kejadian, sebuah kenderaan dilaporkan hilang kawalan sebelum berpusing dan terbabas, Enam kenderaan yang mengikuti di belakang kemudian merempuh kenderaan itu termasuk kereta dinaiki Chacha.

Menurut polis, penyanyi terbabit antara dua daripada m4ngsa kem4langan itu yang p4rah dan dikejarkan ke hospital selepas itu.

Chacha pernah menganggotai kumpulan Trio Macan pada 2011 sebelum bergerak sebagai penyanyi solo pada Oktober 2019. Antara lagu popular nyanyiannya adalah Ah Kamu (Anumu).Al fatihah.