Ajaal Pgantin Baru, hadiah masih brbungkus bauu majlis masih segar luah adikk!

Kuantan : Permergian mengejut kakak tersayang mengundang pilu seorang adik bila mana akak tersayang pergi buat selamanya dijemput ilahi semalam diperjalanan pulang kerumah di Chini satu dari Kuantan.

Mengikut Fauzan Malik, arwah kakaknya Aini Syakirah Ab Malik,29, tahun baru melangsungkan perkahwinan awal bulan ini tidak disangka olehnya secepat ini kakaknya pergi meninggalkan keluarga dan suami tersayang.

Fauzan meluahkan kesedihan dilaman sosialnya permergian kakak tersayang yang dianggap kehilangan besar buat keluarga dia kehilangan kakak yang banyak membantu keluarga selepas kematian ayah tersayang.

Media melaporkan Seorang pembantu klinik m4ut selepas tercampak keluar dari kereta dipandunya yang hilang kawalan dan terbabas dalam kemalangan di Kilometer 72 Jalan Chini/Kuantan petang tadi.

Ketua Polis Daerah Pekan, Superintendan Mohd Razli bin Mohd Yusof berkata kem4langan yang berlaku kira- kira jam 5.40 petang tadi itu membabitkan kenderaan kereta jenis Perodua Viva dipandu mangsa yang m4ut dikenali, Aini Syakirah Ab Malik.

Menurut beliau hasil siasatan awal mendapati kemalangan berlaku apabila pemandu kereta tersebut dalam perjalanan dari arah Kuantan menghala ke rumah di Felda Chini 1.

Apabila sampai di tempat kejadian dipercayai telah terbabas sendiri ke bahu jalan sebelah kanan menghala ke Felda Chini.

Pemandu telah tercampak keluar dari Kenderaannya dan telah men1nggal dunia di tempat kejadian,katanya dalam satu kenyataan media, hari ini.

Dalam pada itu, Mohd Razli memberitahu mayat m4ngsa akan dilakukan post mortem oleh pihak polis yang akan dijalankan di Unit F0rensik Hospital Pekan.

Siasatan awal mendapati n4has berlaku di jalan dua hala dengan garisan bertanda putus-putus di pembahagi jalan di samping bahu jalan kiri dan kanan tidak berturap.

Kes masih disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga Fauzan serta keluarga dan suami arwah kakaknya tabah mereka dipuncak bahagian dengan ikatan perkahwinan tidak disangka hanya hampir sebulan kakaknya sempat bergelar isteri. Al fatihah.