Ajaal pengantin baru, ” X sempat bersanding 30 Mei nanti ” (5Gmbr)

Sungai Petani : Mereka mampu merancang yang maha esa yang menentukan segalanya, mereka berdua dipuncak bahagia selepas diijabkabulan 3 bulan lalu.

Disebabkan keadaan pandemik yang masih belum berakhir hanya majlis akadnikah sahaja berlangsung 3 bulan lalu mereka berdua bercadang untuk mengadakan majlis persandingan yang telah ditetapkan tarikh pada 30 mei ini.

Namun apa pasangan Mohd Solihin Salim dan isterinya Syafinaz Mohd Sokri rancang tidak kesampaian apabila mereka berdua telah terlibat kemalangan pada ramadhan lalu iaitu 08 Mei bila motosikal yang mereka berdua tunggang terlibat kem4langan dengan sebuah kereta.

Syafinaz disahkan meninggal dunia pada hari kejadian manakala Mohd Solihin cedera parah dan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), sebak luahaan kedua dua keluarga ini dengan apa yang menimpa pasangan poengantin ini.

Jenazah Arwah Syafinaz selamat disemadikan di kampung halamannya di Sungai Petani, manakala Solihin terpaksa menjalani berberapa pembedahan impak kemalangan yang menimpa dirinya.

Berat dugaan yang terpasa dirinya tanggung sudah lah kehilangan isteri tersayang dia juga terpaksa menjalani rawatan di ICU impak dari kemalangan tersebut.

Hampir 2 minggu menjalni rawatan selepas kematian isteri tersayang Solinih menyusul menemani arwah isterinya dia menghembuskan nafas terakhir pada 21 mei lalu pada pukul 12 tengahari di ICU.

Innalilahiwainalillahirojiun, adik mas menghembuskan nafas terakhir jam 12 lebih di icu,dapat tatap wajah buat kali terakhir senyum jaa sama macam arwah ayah & isteri dia,kami sekeluarga redha adik pi dengan tenang.

Isteri adik tunggu adik tu,semoga roh mereka ditempatkan bersama orgĀ² berimanšŸ¤²meninggal di bulan yg indah & hari yg mulia, Semoga dipermudahkan segala urusan kami sekeluarga aamiiin.

Saya kakak arwah nak mohon maaf bgi pihak adik Sekiranya arwah pernah menyakitkan hati sesiapa ka, & kalau arwah ada berhutang atau sesiapa yg berhutang dengan dia boleh jumpa kami sekeluarga
Arwah isteri 8/11/2000-8/5/2021, Adik 30/6/2000-21/5/21 – Mastura Mas (Kakak Arwah Solihin).

Apa yang berlaku sungguh memilukan segala persiapan untuk majlis persandingan pada 30 Mei 21 nanti sudah sedia termasuk kad jemputan namun yang maha esa telah menjemput kedua dua mereka.

Semoga kedua dua keluarga ini tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan pasangan suami isterinya hanya 3bulan bersama didunia mereka akan bersama selamanya disyurga. Al fatihah.