Ajaal dibulan mulia, ” Ank yg gigiih disamping belajar kamu kerja di APM ” (4Gmbr)

Padang Terap : Kali terakhir berjumpa dengan arw4h Mohd Syazwan Saberi, 20 kira-kira sebulan lalu kerana dia bertugas sebagai anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Padang Terap.

Dia seorang yang rajin dan baik malah menjadi sukarelawan APM bermula sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tahun lalu sebelum menyambung semula pengajian di Kolej Komuniti Padang Terap tetapi dia masih lagi anggota APM,kata Murnirah Shaari, 28.

Murnirah yang juga anggota APM Padang Terap berkata, dia dan rakannya terkejut mendengar berita yang Mohd Syazwan terbabit dalam kemal4ngan dan meninggal dunia di tempat kejadian manakala seorang ahli keluarganya yang membonceng motosikal itu p4rah.

Sepanjang bertugas dengan APM, arw4h pernah ditugaskan menjaga pusat kuarantin COV1D19 di Padang Terap sebelum ini, Dia menetap di Kampung Semeliang dan lokasi kem4langan dipercayai tidak jauh dengan kawasan rumahnya, katanya ditemui, hari ini.

Dalam kejadian petang semalam, tiga m4ut dan seorang p4rah dalam kem4langan membabitkan sebuah kereta Proton Wira dengan sebuah motosikal di Kampung Padang Lanjut, dekat sini.

Dalam kejadian itu, pemandu kereta berusia 37 tahun dan anaknya berusia enam tahun men1nggal dunia di tempat kejadian akib4t kecederaan yang dialami.

Mohd Shazwan yang menunggang motosikal men1nggal dun1a di tempat kejadian manakala pemboncengnya p4rah dan dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar.

Ketua Polis Daerah Padang Terap Deputi Superintendan Mulkiaman Manzar semalam dipetik berkata, kem4langan itu dipercayai berlaku akibat Proton Wira itu cuba mengelak haiwan melintas. Al fatihah.