Ajaal Cikgu Anisah otw sekolah lepas Kurantin C0V1D19!

Miri :Ajaal Cikgu Anisah otw sekolah lepas Kurantin C0V1D19! Seorang guru wanita meninggal dunia apabila pacuan empat roda jenis toyata Hilux yang dinaiki bersama 3 rakan sekolahnya telah terlibat kemalangan petang semalam.

Mangsa Anisah Othman,29, tahun yang berasal dari Bukit Mertajam Pulau Pinang ini bertugas di Sekolah Kebangsaan Lio Mato Baram, semasa kejadian mangsa bersama lagi 3 rakan dalam pacuan empat roda tersebut dari bandar Miri.

Dia dipercayai baru habis menjalani kuarantin C0V1D19 disebuah Hotel di Miri dan dalam perjalanan ke Sk Lio Mato untuk bertugas.

ajaal-cikgu-anisah-otw-sekolah-lepas-kurantin-c0v1d19

Semasa dalam perjalanan itulah kereta yang dinaiki mereka hilang kawalan lalu terjunam ke gaung yang dalam menyebabkan Cikgu Anisah meninggal dunia ditempat kejadian dan 3 lagi rakan cuma cedera.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arwah Cikgu Anisah.

Pihak berkuasa mendapat panggilan dari Cikgu Hairileqhwan yang turut berada didalam pacuan 4 roda pada pukul 5.47 petang memandangkan ganguan line telefon menyebabkan keterangan tidak jelas.

ajaal-cikgu-anisah-otw-sekolah-lepas-kurantin-c0v1d19

Cikgu Hairileqhwan bersama 3 lagi penumpang turut mengalami cedera impak kemalangan terbabit yang menimpa diri mereka.

Jenazah Cikgu Anisah dibawa menaiki pacuan 4 roda yang lain di hantar ke Klinik Kesihatan Long san, Baran terlebih dahulu sebelum dihantar ke Hospital Miri untuk tindakan lanjut.

Innalillahi wainnailaihi rojiā€™un, mendapat perkhabaran sepupu Anisah Othman, seorang guru SK Lio Mato, Ulu Baram, Sarawak telah terlibat dlm kemalangan ketika dalam perjalanan ke Sekolah.

Semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yang beriman.
Takziah kepada semua keluarga arwah & saudara mara di Cherok Tok Kun, Penang. – Fahmi Amirul

ajaal-cikgu-anisah-otw-sekolah-lepas-kurantin-c0v1d19

Salam takziahSeorang guru wanita Allahyarhamah Cikgu Nor Anisah Othman, Guru Sekolah Kebangsaan Lio Mato, Long San meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya setelah kereta masuk gaung.

Jenazah akan diterbangkan ke Pulau Pinang hari ini, Para sukarelawan MyHumanitarian yang kebetulannya masih berada di sana sempat menghulurkan bantuan persiapan penghantaran jenazah ke Hospital Miri yang mengambil masa lebih 6 jam.

Apa yang berlaku amat menyedihakan mulai nya pengorbanan seorang guru pergi mu ketika ingin menjalankan tugas harian mu sebagai warga pendidik semoga suami dan seluruh keluargamu tabah yang maha esa lebih sayangkan Cikgu Anisah. Al fatihah.

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo