Ajaal 3 berank, Hafize prnah vlral tlong 1 kluraga naik trlerrnya utk balik kpg!

Gopeng : Perjalanan seorang ayah kepada 3 cahayamata ini bersama dua anak lelakinya menaiki treler muatan simen yang dipandunya berakhir dengan tr4gedi pilu lewat tegah malam tadi.

Harian metro melaporkan tiga m4ut termasuk dua kanak-kanak dalam kem4langan membabitkan treler terbabas di Jalan Lama Kota Bharu di sini, kira-kira 10 malam tadi.

M4ngsa Hafize Nizam, 30, dan dua anak lelakinya berusia 6 dan 8 tahun m4ut ditempat kejadian impak dari kem4langan yang menimpa dirinya.

Apa yang berlaku sungguh memilukan memandangkan Hafizie seorang insan yang amat dikenali dikalangan pemandu lori dan treler dan rakan rakannya.

Dia pernah viral pada 26 Okt 2019 yang dia menolong satu keluarga yang terkandas di Petronas NKVE yang tidak dapat balik kampung diTeluk Intan kerana kehabisan tiket.

Dia menumpangkan keluarga ini menaiki trelernya untuk ke sana memandangkan satu perjalanan dengan nya, Hafize insan yang sangat mulia ringan tulang dan mudah menghulurkan pertolongan kepada sesiapa sahaja.

Permergiannya bersama dua anak lelakinya lewat malam tadi amat mengejutkan.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak berkata, Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gopeng menerima panggilan, 10.28 malam tadi dan anggota bergegas ke lokasi kejadian.

Sebaik tiba di lokasi didapati kem4langan jalan raya membabitkan sebuah treler membawa muatan simen terbabas di bahu jalan menyebabkan tiga orang m4ngsa terseplt.

Anggota mengalami kesukaran untuk mengeluarkan mangsa kerana kedudukan lori treler dalam keadaan terbalik, katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Katanya, operasi berkenaan turut menerima bantuan daripada anggota dari BBP Kampar.

Keseluruhan operasi tamat pada jam 2.19 pagi,katanya.

Semoga isteri m4ngsa Shamshira Mohamad Norizin dengan apa yang meimpa arwah suami dan dua anak lelakinya.Al fatihah.