Ajaaal sijelitaa dijlan, ” 0tw cari rzeki diriimu djemput ilaahi ” (4Gmbr)

Machang : Sorang pembantu kedai m4ut dig1lis sebuah treler selepas motosikal yang dinaiki bersama rakannya bergesel dengan kenderaan berat itu di Kilometer 6.1, Jalan Machang-Pasir Puteh dekat Kampung Sungai Mas di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 9 pagi itu, m4ngsa, Wan Asmat Wan Mat, 31, yang merupakan pembonceng motosikal jenis Honda EX5 disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat keceder4an p4rah pada bahagian kepala dan seluruh b4dan.

Kita berjalan menuju ajal dalam setiap detik nya, AL FATIHAH buat sahabatku WAN ASMAT WAN MAT yang telah kembali pada penciptaNya tengahari tadi.

Dapat perkhabaran arwah kemalangan dan men1nggal di tempat kejadian, Semoga arw4h di tempatkan bersama para syuhada, yang mengenali arw4h sama sama kita sedekahkan Al fatihah buat arw4h, WAN ASMAT WAN MAT 1990-2021 Dalam Kenangan – Kyaa Zuki.

Ketua Polis Daerah Machang, Deputi Superintendan Ganti Jimmy berkata, kem4langan itu turut menceder4kan bahagian tangan kanan penunggang motosikal yang berusia 24 tahun.

Katanya, siasatan awal mendapati, m4ngsa bersama rakannya sedang menaiki motosikal dan keluar secara tiba-tiba dari simpang kiri jalan itu.

Bagaimanapun, motosikal yang dinaiki kedua-dua wanita itu dipercayai bergesel dengan sebuah treler tanpa muatan yang sedang dalam perjalanan dari arah Labok menghala ke Pasir Puteh.

Insiden itu menyebabkan m4ngsa terj4tuh sebelum dig1lis treler tersebut,katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Ganti, m4ngsa disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian dan dibawa ke Hospital Machang di sini untuk dibed4h siasat.

Katanya, rakan m4ngsa yang mengalami keceder4an turut dirawat di hospital sama.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Al fatihah.