Ajaaal menjelang ramadan ketika berkerja mencari rezeki (5Gmbr)

Lipis : Dikala seluruh umat islam didunia teruja untuk menyambut kembali ramadan yang tiba, Mohamad Kharul Izwan atau lebih mesra dengan panggilan Weaa dijemput ilahi kem4langan ketika sedang berkerja sebagi pemandu lori menghantar ubat ubatan.

HM melaporkan seorang m4ut dan tiga cedera dalam kem4langan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 8, Jalan Lipis-Benta-Raub, jam 3.30 pagi tadi.

M4ngsa, Mohamad Kharul Izwan Zamri, 25, yang memandu lori membawa muatan ubatan men1nggal dunia semasa menerima rawatan di Unit Kecem4san Hospital Kuala Lipis manakala kelindannya, Khairol Azuan Khaion, 31, cedera ringan.

Seorang lagi pemandu lori, Mohamad Mat, 55, dan kelindannya Muhammad Aiman Anuar Mohd Shuib, 20, cedera p4rah dan pemandu Nissan Sentra, Mohd Alizan Taib, 36, tidak mengalami keceder4an.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, kejadian berlaku selepas lori dipandu Mohamad dari arah Benta menuju ke Lipis termasuk ke laluan bertentangan dan bergesel dengan Nissan Sentra.

Beliau berkata, lori itu seterusnya bertembung dengan lori yang membawa ubatan yang juga datang dari arah bertentangan.

Azli berkata, akibat kem4langan itu, pemandu membawa muatan ubatan meninggal dunia semasa menerima rawatan.

Katanya, tiga lagi mangsa masih menerima rawatan di Hospital Kuala Lipis kerana masing-masing mengalami keceder4an p4rah dan ringan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,katanya.

Semoga kelurga arwah tabah perginya seorang insan yang amat disenangi ramai moga rohnya tenang disana perginya saat sedang mencari rezeki menjelang bulan ramadan yang mulia. Al fatihah.