Ajaaal adk Wa wan ktika mandii dsungai 20m dri rumh!

Lahad Datu : Sudah menjadi rutin harian adik wawan dan rakannya mandi sungai kerana rumah mereka yang 20 meter dari sungai, tidak disangka kegembiraannya bersama rakan mandi sungai berakhir dengan tr4gedi apabila dia dib4ham bu4ya ketika mandi.

M4ngsa yang dikenali dengan Wawan,8, seorang kanak kanak yang ceria dan punyai ramai kawan dib4ham bu4ya dalam kejadian pukul 1.30 tengahari disungai Kampung Sabah Baru.

Semasa kejadian Wawan dan rakan m4ngsa tengah mandi dia diser4ng buaya terbabit secara tiba tiba, seorang rakan m4ngsa sempat menyelamatkan diri dan berlari pulang kerumah memberitahu bapa m4ngsa.

Laporan polis telah dibuat dan pihak polis telah menghubungi pihak Bomba untuk melakukan kerja mencari dan menyelamat dalam operasi mencari m4ngsa.

Lokasi tempat wawan hilang hanya 20 meter dari kawasan rumahnya, kerja pencarian dilakukan oleh pihak bomba dan akhirnya menemui jasad m4ngsa terapung kira kira dua meter dari lokasi kejadian.

M4ngsa disahkan men1nggal dunia, terdapat keceder4an teruk dipinggang, pervt dan dada akibat diser4ng bu4ya terbabit, j4sad m4ngsa dibawa ke Hospital Lahad Datu untuk tindakan lanjut.

Setelah siasatan terperinci telah dilakukan oleh pihak berkuasa tiada sebarang unsur jen4yah dalam tr4gedi yang menimpa adik wawan, pihak berkuasa menasihatkan kepada penduduk yang tinggal dipersekitaraan terbabit diminta berhati hati untuk mengelakan perkara yang sama berulang.

Sama sama kita doakan agar keluarga adik Wawan tabah, dia anak yang ceria pergi meninggalkan kawan kawan sepermainan dan seusia dengannya apa yang berlaku mengundang pilu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h adik Wawan. Al fatihah.