Air mata hiba ayah, ” Hilang dua insan tersayang serentak ” (5Gmbr)

Alor Setar : Berguguran air mata melihat seorang lelaki yang tidak dapat menahan sebak sebaik j4sad isteri dan anak berjaya dikeluarkan dari dalam kereta yang terjunam ke tasik semalam.

Dalam kejadian petang semalan seorang wanita warga em4s dan anak perempuannya lem4s selepas kereta Proton Persona yang dinaiki mereka terjun4m ke dalam tasik di Tasik Lake Resort di Serdang, Bandar Baharu, kira-kira 150 km dari sini.

Ketua Polis Daerah Bandar Baharu, Deputi Superintendan Mohd Akmal Hizam Abd Khupur, berkata dalam kejadian kira-kira jam 6.30 petang itu, m4ngsa dikenali sebagai Hasmah Mat Isa, 69, dan anaknya Noraiza Hashim, 28.

Siasatan awal mendapati, kereta itu berada di kawasan parkir tasik berkenaan sebelum pem4ndunya dipercayai tertek4n pedal minyak menyebabkan kenderaan itu bergerak ke depan lalu meluncur masuk ke dalam tasik.

Kedua-dua m4ngsa dipercayai terperangkap di dalam kenderaan 4sebelum lemas, katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Operasi mencari dan menyelamat telah dijalankan dengan bantuan, Jabatan Bomba dan Penyelamat (BPP) Serdang dengan dibantu oleh BBP Selama, Perak dan Pasukan Penyelamat Di Air Sungai Petani (PPDA).

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Sayani Saidon, berkata kedua-dua m4ngsa disahkan men1nggal dun1a oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan (KKM).

Beliau berkata, Nor Aiza ditemukan jam 8.40 malam, manakala Hasmah pula ditemukan jam 8.59 malam.

Kereta Proton Persona dibawa naik ke permukaan pada jam 11 malam dan siasatan lanjut berhubung kejadian itu masih dijalankan.

Mayat kedua-dua mangsa dihantar ke Hospital Kulim untuk dibed4h si4sat.

Sebak membaca tulisan Hani yang selalu membuat suprise untuk kedua ibu bapanya, semoga Hani ayah dan seluruh keluarga tabah dengan ujian yang amat berat ini diberitkan pula jumaat ini salah seorang ahli keluarga ini akan melangsungkan perkahwinan, berat dugaan mereka namun yang maha esa lebih sayangkan mereka berdua. Al fatihah.