Adm1n yukavers (yuki kato)Malaysia mninggal, skuterr lggr l0ri Uturn (5gmbr)

Kuala Langat : Permergian pilu Nur Ariany Syahira mengundang kesedihan buat semua peminat Yuki Kato memandangkan arwah Ariany merupakan admin Yukavers malaysia yang banyak menguruskan hal pelakon Indonesia Yuki Kato di Malaysia.

Tindakn sebuah lori yang membuat pusingan U sesuka hati menyebabkan seorang wanita m4ut dalam kem4langan di persimpangan lampu isyarat di Jalan Klang Banting Port Dickson, di sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 10.45 malam itu, mangsa, Nur Ariany Syahira Mohd Syahir, 20, yang ceder4 di kep4la disahkan men1nggal dun1a ketika menerima rawatan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Deputi Superintendan Kamalariffin Aman Shah berkata, berdasarkan siasatan awal mendapati kem4langan dipercayai berlaku apabila lori dipandu lelaki berusia 37 tahun itu dalam perjalanan ke Klang dari Telok Panglima Garang.

Katanya, sebaik tiba lokasi kejadian dikatakan lori berkenaan telah melakukan pusingan U apabila lampu isyarat berwarna hijau walaupun kawasan tersebut tidak dibenarkan melakukan demikian.

M4ngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha Ego Solariz dari arah belakang kemudiannya telah mel4nggar bahagian tengah lori tersebut.

Impak pel4nggaran itu menyebabkan m4ngsa ceder4 di kep4la dan disahkan men1nggal dun1a pukul 12.32 tengah malam tadi ketika menerima rawatan kecemasan di HTAR, katanya ketika dihubungi hari ini.

Kata beliau, pemandu lori tersebut bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecedera4an.

Sehubungan itu, Kamalariffin meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu menghubungi pegawai penyiasat kes, Inspektor Mazrol Mohd. Din di talian 011-1853 9115.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, katanya.

Kakak arw4h Antasha Syahira juga turut bersedih permergian adik tersayang dan berjanji akan jaga keluarga mereka setelah permergian adiknya itu. Al fatihah.