Adik bangunlah bby tunggu tu, sudah 18hari tidur!

Kota Bharu : Adik bangunlah bby tunggu tu, sudah 18hari tidur! Sebak luahan seorang kakak bila melihat adik tersayang yang terbaring dikatil Hospital sudah 18 hari akibat komplikasi bers4lin, adik juga menderita k4nser p4yudara tahap empat.

Puan Nik adalah kakak kepada Athirah melalui laman facebook nya meluahkan rasa sedih dengan apa yang berlaku.

Assalamualaikum Athirah, Hari ini 18 hari sudah Tirah tidur .. Bangun pun kejap Jah aritu.. tak puas kak wa bual ngn Tirah.

Hari ini 18 syawal bermakna 18 hari jgk tirah tidur …adik letih lagi ko?? Bila nk bgun dik??

adik-bangunlah-bby-tunggu-tu-sudah-18hari-tidur

Baby..Abe long..Pok cek..ma..abah.family …kakwa semua ore dok tungu Tirah bangun.. semua ore dok tunngu Tirah bangun..baby tungu nk minum susu Tirah… semua ore syg Tirah.

Semua ore mendoakan Tirah.. bangun lah syg.. lama doh Tirah tido.. kami semua rindu ko Tirah.. seluruh Malaysia dok tungu perkembangan Tirah.

Hari2 tau dok..semua orang mendoakan Tirah hari2.. semoga ada kelajaiban utkmu adikku…semua yg berlaku ada hikmah blko dik.. cepatlah bangun dik…😭😭😭❤️❤️❤️❤️❤️❤️.

Mari lh kita sama2 mendoakan Tirah bgun dari tidur yg lena ni…mari kita sama2 doakan diangkat segala penyakit Athirah

adik-bangunlah-bby-tunggu-tu-sudah-18hari-tidur

Sinar harian sebelum ini melaporkan seorang ibu muda koma selepas menjalani pembed4han menyelamatkan bayi dalam kandungan yang berusia lapan bulan apabila disahkan kanser payudara tahap empat.

Suaminya, Muhammad Hairi Ramli, 27, berkata, beliau hanya mampu menangis setiap kali menjenguk isteri, Noor Athirah Mohd Ariff, 24, yang sedang menjalani rawatan di Wad Rawatan Rapi (ICU) Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II).

Saya terkenangkan rintihan dan kesakitan isteri sebelum dia k0ma.

Kalau ikutkan tarikh, isteri akan melahirkan anak dalam tempoh sebulan lagi namun 10 terakhir Ramadan lalu Noor Athirah mulai lemah dan sering mengadu kes4kitan.

Tidak tahan melihat penderitaan itu saya terus memujuk dan membawanya ke hospital sebelum Aidilfitri untuk mendapatkan rawatan lanjut,katanya kepada Sinar Harian.

adik-bangunlah-bby-tunggu-tu-sudah-18hari-tidur

Terdahulu, kisah Muhammad Hairi dan isterinya tular di Facebook dan keperitan yang dialami oleh pasangan berkenaan menyentuh hati warganet.

Menurutnya, ketika melahirkan anak sulung, Muhammad Hairil Hafsya, 2, ketulan kanser sudah ada, namun ikhtiar menerusi perubatan tradisional ketulan itu hilang.

Bagaimanapun katanya, k4nser itu kembali menyerang apabila isterinya mengandung anak kedua, Muhammad Aidil Fitri dan pada 23 Mei lalu (malam hari raya Aidilfitri).

Doktor menasihatkan Noor Athirah menjalani pembedahan untuk menyelamatkan anak dalam kandungan tetapi sejak itu Noor Athirah bergantung sepenuhnya kepada bekalan oksigen untuk meneruskan hidup.

Isteri turut diuji apabila terdapat ketulan darah beku di dalam perut.

Sungguhpun ujian ini amat berat namun saya tetap bersyukur kerana keluarga memberikan sokongan penuh. Buat masa ini kedua-dua anak kami dijaga oleh ibu saya, Azimah Harun,” katanya.

Muhammad Hairi yang menyewa rumah di Kampung Limbat, Pasir Tumbuh di sini mengakui mengalami masalah kewangan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 18 Mac lalu.

Katanya, sejak itu dia banyak berehat apabila tidak dapat keluar bekerja sebagai pembantu kedai di Pasar Borong Wakaf Che Yeh selain terpaksa menjaga isteri yang sakit.

Sejujurnya saya memerlukan sedikit sumbangan untuk membiayai kos rawatan dan pembedahan isteri yang dianggarkan mencecah puluhan ribu ringgit, katanya.

Orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan boleh menyalurkan ke akaun Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) 03120020-18-2482 atas nama Noor Athirah Mohd Ariff.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo

Wasap : Abee Sey

www.wasap.my/+601151688713/