Abg syang kna redha, ” Doakn syang kuaat demi ank ank ya”(5Gmbr)

Kuala Lumpur: Arw4h abang tidak mempunyai apa-apa sejarah peny4kit, namun Ahad lalu dia rebah ketika bermain bola sepak sebelum men1nggal dunia kelmarin,kata Mohd Faizal Rizal Abdullah, 30, adik kepada Muhammad Hafidz Abdullah, 36.

Muhammad Hafidz penuntut tahun kedua pengajian peringkat doktor falsafah (PhD) di University of Sheffied itu men1nggal dunia di Unit Rawatan Rapi (1CU) Northern General Hospital di Sheffield, United Kingdom (UK), kelmarin.

Mohd Faizal berkata, abangnya itu adalah anak kedua daripada tiga adik beradik menyambung pelajaran di negara itu sejak 2019.

Menurutnya, arw4h memang aktif dalam sukan futsal dan aktiviti mendaki, namun pada hari kejadian dia rebah secara tiba-tiba.

Arw4h abang adalah seorang yang penyabar dan sangat tenang malah dia sering menghubungi ayah melalui panggilan vide0 dan kali terakhir kami berhubung sehari sebelum kejadian.

Saya difahamkan jen4zah abang sudah diuruskan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dengan siap dimandi dan dikafankan serta solat jen4zah di sana,katanya ketika dihubungi hari ini.

Katanya, selepas proses dokumentasi selesai arwah akan dibawa pulang dan akan dikebumik4n di kampung mentuanya di Seremban, Negeri Sembilan.

Harian Metro semalam melaporkan, pegawai Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia (JPSM) yang sedang menyambung pelajaran peringkat PhD di United Kingdom meninggal dunia di 1CU Northern General Hospital di Sheffield, United Kingdom (UK).

Difahamkan, pasukan perubatan menasihati isterinya, Nazihahwati Mohiddin berhubung keadaan mangsa sebelum membuat keputusan untuk menghentikan alat bantuan pern4fasan semalam kepada bapa kepada dua cahaya mata yang masih kecil itu disahkan meninggal dunia pada 11.35 pagi.

Sebak luahan isteri arwah yang dikenali dengan nama Dianza Nazihah melalui lama facebooknya.

Sebelum itu HM Melaporkan Pegawai Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia (JPSM) yang sedang menyambung pelajaran peringkat doktor falsafah (PhD) di United Kingdom meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (1CU) Northern General Hospital di Sheffield, United Kingdom (UK), semalam.

Muhammad Hafidz Abdullah, 36, penuntut tahun kedua pengajian PhD di University of Sheffied dimasukkan ke hospital itu untuk mendapatkan rawatan selepas reb4h ketika bermain bola sepak Ahad lalu. Al fatihah.