Abg dan rakan baik terkesaan apa yg menimpaa Jesman!

Kalabakan : Abg dan rakan baik terkesaan apa yg menimpaa Jesman! Permergian Jesman yang ditemui dalam keadaan memilukan memberi kesan pada abangnya serta rakan baiknya.

Al-Fatihah buat aruah adikkq.. Sukrien jesman moga adikkq tenang d sana.. Dn terima kasi banyak2 buat yg pencarian adikkq..hanya tuhan saja yg bls jasa baik kmu semua.. Aminnnn rabbal alaminnnnn.

Berita Harian melaporkan m4yat pemuda yang dilaporkan hilang dipercayai dib4ham buaya di Kampung Sungai Kalabakan, ditemukan pagi ini.

J4sad m4ngsa yang dikenali sebagai Sukrien Jesman Yusoff, 24, ditemui penduduk kampung bersama pasukan mencari dan menyelamat (SAR) pada jam 11.03 pagi.

abg-dan-rakan-baik-terkesaan-apa-yg-menimpaa-jesman

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Malaysia Tawau, Zulbada Alior, berkata operasi SAR yang memasuki hari kedua hari ini dimulakan pada jam 9.53 pagi.

Katanya, m4yat mangsa ditemukan kira-kira dua kilometer daripada lokasi terakhir dia dilaporkan hilang selepas lebih sejam pencarian dilakukan.

Ketika ditemukan, keadaan jasad m4ngsa tidak sempurna dengan kedua-dua tangan m4ngsa sehingga ke paras bahu didapati hilang disyaki dib4ham buaya,katanya dalam kenyataan di sini.

abg-dan-rakan-baik-terkesaan-apa-yg-menimpaa-jesman

Beliau berkata, m4yat kemudiannya diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut sebelum operasi ditamatkan kira-kira jam 12.11 tengah hari.

Sementara itu, bapa saudara m4ngsa, Abd Mansah Samat, 45, menggesa pihak berkaitan mengambil langkah sewajarnya menangani ancaman buaya di kampung mereka.

Beliau mendakwa kes ser4ngan buaya di kampung berkenaan semakin menjadi-jadi dan sangat membimbangkan dengan reptilia berkenaan dikatakan semakin kerap muncul di sungai tanpa mengira masa sama ada pada waktu siang ataupun malam.

abg-dan-rakan-baik-terkesaan-apa-yg-menimpaa-jesman

Jika boleh, kami berharap Jabatan Hidupan Liar (JHL) dapat mengambil tindakan segera seperti memasang lebih banyak perangkap untuk menangkap buaya yang meng4ncam keselamatan dan nyawa penduduk kampung, katanya ketika dihubungi di sini.

Semoga rakan baiknya dan abang serta keluarga tabah dengan apa yang berlaku yang mahaesa lebih sayangkan jesman pergi dijemput ilahi disungai semoga rohnya dicucuri rahmat. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo