A1rmata 1bu, maafkn makk syg tidak dapt slmtkan kamu!

Hulu Terengganu : Hancur luluh hati seorang ibu yang terlantar s4kit apabila menyaksikan didepan matanya yang anak perempuannya dibvnuh kej4m.

Harian Metro melaporkan seorang remaja perempuan berusia 19 tahun ditemui m4ti dipercayai dibvnuh dalam kejadian s4mun di Kampung Lubok Batu, Telemong, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 2.30 petang itu, m4ngsa, Siti Nur Sury4 Ismail ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Abang m4ngsa, Mohd Zaid Azroi, 28, berkata, dia menyedari kejadian itu selepas dihubungi Syuhada ketika dia sedang bekerja di Kampung Bukit Payong.

Adik (Siti Nur Surya) dibunuh kej4m dengan beberapa kesan (tik4man) dipercayai senj4ta t4jam di beberapa bahagian b4dan termasuk pvtus pergelangan tangan kiri.

Ketika kejadian hanya ibu sahaja yang ada di rumah, Ibu yang terlantar sakit hanya mampu melihat kerana dia menghidapi sakit k4nser 0tak, katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner Mohd Marzukhi Mohd Mokhtar ketika ditemui mengesahkan kejadian itu.

Katanya, siasatan masih dijalankan di lokasi kejadian dan berdasarkan petunjuk kes ini dipercayai dilakukan oleh seorang individu.

Barangan yang hilang membabitkan wang tunai. Siasatan awal mendapati kejadian dipercayai berlaku jam 9 pagi, katanya.

Semoga keluarga arw4h dengan apa yang berlaku dan suspek yang membvnuh m4ngsa ditangkap secepat mungkin. Al fatihah.