2 bradik prgi brsama,” abg kmlgan adk tkena sawaan” (4gmbr)

Jempol : Duua beradik disahkan men1nggal dunia di Hospital Tuanku Ampuan Najihan (HTAN) selepas abang terbabit dalam kem4langan, manakala adiknya diser4ng s4wan di lokasi kejadian kilometer 17, Jalan Kuala Pilah-Simpang Pertang, di sini, semalam.

Dalam kejadian pukul 4.15 petang itu, mangsa kem4langan, Hafidzan Zainal, 44, yang merupakan Posmen Serahan Seremban A dikejarkan ke HTAN bagi rawatan lanjut, namun disahkan men1nggal dunia di hospital berkenaan kira-kira pukul 8.20 malam oleh pasukan paramedik.

Manakala adiknya, Mohd Fauzi Zainal, 39, disahkan men1nggal dunia ketika dalam perjalanan dari lokasi kejadian ke HTAN bagi rawatan lanjut susulan diser4ng s4wan.

Menurut Ketua Polis Daerah Jempol, Superintenden Hoo Chang Hook, berdasarkan siasatan awal, Fauzi telah melihat abangnya terlibat dalam kem4langan terbabit dan dalam masa yang sama, m4ngsa pengs4n dan mulutnya berbu1h.

M4ngsa terus dikejarkan ke HTAN, namun disahkan men1nggal dun1a ketika dalam perjalanan ke hospital, Pemeriksaan dibuat terhadap tubuh m4ngsa dan didapati tiada keceder4an atau luka luaran yang disyaki ada unsur jen4yah.

Semakan rekod perubatan dibuat dan m4ngsa didapati mempunyai sejarah sakit s4wan. Bed4h si4sat ke atas mangsa (Fauzi) dijalankan pukul 10 pagi tadi bagi mengetahui punca kem4tian, katanya dalam satu kenyataan, di sini, tadi.

Chang Hock berkata, abang m4ngsa (Hafidzan) dipercayai terbabit dalam kem4langan selepas hil4ng kaw4lan lalu terbabas ke bahu kiri jalan dan mel4nggar besi penghadang jalan.

Berdasarkan siasatan awal, m4ngsa yang memandu kereta jenis Proton Iswara dalam perjalanan dari arah Simpang Pertang menghala ke Kuala Pilah.

Mangsa yang mengalami kecederaan 4arah di bahagian kep4la disahkan men1nggal dunia. Kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya. Al fatihah.