10 thn menanti kekasih, gigiih brkerja utk brkahwin tidk ksampaian (5gmbr)

Seremban : Seorang penghantar makanan m4ut selepas motosikal yang ditunggangnya dil4nggar sebuah kereta dipandu seorang warga emas berusia 64 tahun dalam kejadian di simpang tiga, Jalan AST 6, dekat sini malam tadi.

Kemalangan yang berlaku kira-kira pukul 8.25 malam itu menyebabkan mangsa, Muhamad Azman Abdul Aziz, 30, mengalami keceder4an p4rah pada bahagian kepala dan men1nggal dunia di tempat kejadian.

Sebak luahan teman wanita arwah yang dikenalinya lebih 10 tahun lalu terpisah akhirnya bertemu hasrat untuk hidup bersama sebagai suami isteri tidak kesampaian.

Makanan terakhir kau belanja aku man, Tgh hari tadi kita makan same2 kan man.. Man terime kasih man, Terime kasih ajar aku bersabar, Terime kasih ajar aku kenal agama, Terime kasih ya allah hadirkan dia dalam hidup aku semula walaupun sekejap.

Man kau mmg betol2 syg aku kan man. Aku kawen dulu kau dtg kenduri aku, Lepas tu terus lost contact kejap, Then kau tau aku da berpisah, Kau cakap kau nak kwen dgn aku nak jaga aku, Kau ckp kau tunggu aku dr 2011, Man Maaf kan aku man.

Kita da plan semua same2, kita nak kawen, nak cr ruma sewa, nak kumpul barang ruma same2, kita da buat kad bank bersama kan man? Utk kita guna masa susah sbb kita dulu susah kan man, Kita makan kongsi dua.

Man aku igt lagi. Hari 1st aku start kerja, Kau bagi aku duit belanja masa tu rm1, Kau ckp “kau xde duit aku pon xde duit, Aku bagi Rm1 ni kau ingat sampai bile2 nnt kita da senang kau igt balik” Kau cakap mcm tu man kt aku, Man skarang kita nak makan sedap2 da boleh man sbb kita da stabil.

Orang2 dekat tmpt kejadian cakap diaorg sempat ajar kau mengucap dua kalimah syahadah. Alhamdulillah man Tapi maaf kalau aku menangis meronta mcm org gile bile nampak m4yat kau diselubung kain putih, Tapi allah maha mengetahui maha adil Allah sayang kau. Aku sayang kau, Semoga kita jumpa lagi azman Segala nasihat kau, aku akan ingat.

Kau tinggal aku, aku x buat persediaan ape2 man, Tapi aku igt pesan kau Dunia ni sementara, nikmati dunia allah, Buat baik dgn org. Belajar kenal tuhan, kau suruh aku baca buku sifat2 allah tu kan tapi aku xbaca.. xpe nanti aku belajar sikit2 ye sayang. Kau tunggu aku kt sana man.

Jangan risau. Aku jaga mak kau sampai bile2, sbb kau paling risau kan mak kau kan, lepas ni aku gnti tmpt kau jaga mak kau eh sayang, jangan risau.Aku ada.

Al fatihah untuk Muhammad Azman bin abdul Aziz. – Aesya.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim berkata, ketika kejadian, m4ngsa menaiki motosikal Yamaha Y15ZR dikatakan sedang dalam perjalanan dari arah Taman AST menuju ke arah bandar Seremban.

Apabila tiba di tempat kejadian, datang kereta jenis Hyundai Atos dari arah bertentangan yang dipandu warga emas yang sedang membelok namun hilang kawalan lalu terbabas masuk ke laluan m4ngsa serta mel4nggar m4ngsa di bahagian hadapan.

Akibat kem4langan, m4ngsa mengalami keceder4aan p4rah di kepala dan disahkan meninggal dunia di lokasi kemalangan manakala pemandu kereta pula tidak mengalami kecederaan,katanya dalam kenyataan hari ini.

Mayat m4ngsa telah dibawa ke Jabatan Forensik, Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) untuk proses bed4h siasat.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga Aesya tabah mereka berdua hanya mampu merancang yang maha esa menentukan segalanya, moga roh Azman tenang disana dan keluarganya tabah. Al fatihah.